Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

History: Rosberg en Hamilton in Mercedes Zilverpijlen – Lewis & Nico gaan retro

Er was recent heel wat te doen rond de verboden bandentest met de recente Mercedes F1. Was het daarom dat Nico Rosberg en Lewis Hamilton met materieel uit het museum opdoken op de Nordschleife?

Het is wat, het leven van een Mercedes F1-piloot. Niet alleen mag je om de twee weekends opdraven voor de Grand Prix, in de andere weekends moet je dan ook nog eens de inhoud van het museum uit laten. Maar Nico Rosberg en Lewis Hamilton leken zich uitermate te amuseren toen ze onlangs op de oude Nürburgring werden losgelaten in de echte Zilverpijlen.

Rosberg reed in de ex-Fangio W196 uit 1954, Hamilton bestuurde de W154 uit 1938, een wagen van Rudolf Caracciola. Voor de piloten was het wat warmdraaien voor de Duitse GP van afgelopen weekend, voor de auto’s was het eveneens een oefenrit voor het Goodwood Festival of Speed. Daar wordt overigens een W154 op de Bonhams veiling te koop aangeboden.

Lekker videos zijn hier, hier en hier.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer