Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: VW Compact Coupé – VW maakt kleine A5

Zelden heeft een concept er zo productierijp uitgezien als deze Volkswagen New Compact Coupé. Revolutionair, vooral onder de motorkap.

I

|VW toonde op het Autosalon van Detroit deze New Compact Coupé. Hij past in het VW-verhaal tussen de Scirocco en de Passat CC in en ziet eruit als een Audi A5 Coupé met VW-badge. Niet zo verwonderlijk, want dezelfde baas overziet zowel het VW-design als de Audi-stijltaal: Walter de’Silva.|

98 gram

Deze VW is volgens de constructeur 227 km/u snel en haalt 100 km/u in 8,6 seconden. Normale waarden, maar niet voor deze aandrijfgroep. VW toont hier voor het eerst zijn benzinehybride. Een direct ingespoten 1.4 benzinemotor krijgt steun van een turbo om 150 pk te leveren. Een elektromotor doet daar nog eens 27 pk bij. Het resultaat is een officieel gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 98 gr/km. Ter vergelijking, een Prius heeft 89 gr/km. VW haalt het knappe resultaat door de motor los te koppelen van de aandrijving van zodra de bestuurder de voet van het gas haalt. Zo ‘zeilt’ de auto. Wanneer deze coupé op de markt komt, wil VW nog niet zeggen. Maar de hybride motor debuteert nog dit jaar in een SUV.

Bent u op zoek naar een tweedehands VW ? Zie onze VW occasies.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer