Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Volvo S60 Polestar – Onder druk

Op het eerste gezicht netjes, maar onderhuids gezegend met een slecht karakter. Dat is wat Volvo’s nieuwe ideetje moet uitstralen: de S60 Polestar Concept.

Dit is echt geen gewone Volvo. Zijn 3.2 zescilinder is geboost tot de dynometer 508 pk en 575 Nm aangaf. In 3,9 seconden moet hij 100 halen en de top bedraagt 300 km/u. Dit is wel een Volvo hé.

Natuurlijk moest daarvoor wel een en ander gewijzigd worden aan de vierwielaandrijving en aan het onderstel van de S60. Öhlins dempers geven hem sportieve kwaliteiten. Maar uiterlijk blijft hij dus vooral Volvo uitstralen.

Onbekende prijs

Voor huistuner Polestar gaat het om meer dan een concept. Het hele tuningpakket van deze S60 kan worden besteld en gemonteerd. Een prijs plakt daar nog niet op, maar je moet wel rekenen dat je een S60 T6 donormodel met 304 pk moet voorrijden. (mg/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Volvo S60

Klik hier en zoek uw occasie Volvo S60 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Volvo S60, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer