Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Toyota Yaris Hybrid-R – Yaris met 400 pk

Toyota rijdt in Le Mans met een hybride. Wat als je een deel van die technologie naar een Toyota Yaris zou brengen? Een Toyota Yaris Hybrid-R met 400 pk is zo geboren, een concept die we in Frankfurt te zien krijgen.

De Toyota Yaris Hybrid-R is in de ateliers van Toyota Motorsport gepasseerd. Dat knutselde aan een 1.6 benzinemotor en twee elektrische motor, die samen 400 pk ontwikkelen. Net als in de TS030 Le Mans proto slaat de Hybrid-R energie op tijdens het remmen. Hoe snel hij kan, geeft Toyota nog niet vrij. Wel zijn er twee rijmodi: eentje voor gewoon verkeer en eentje wanneer je bestemming Francorchamps of Paul Ricard is.

Stoer gezicht

Toyota laat nog maar een schets zien, maar die toont een veel stoerdere Yaris met enorme luchtopeningen om de motor koel te houden. Meer dan een gimmick is deze Hybrid-R ook een schot voor de boeg van de concurrentie. Een waarschuwing dat Toyota nog lang niet klaar is met zijn hybrideverhaal. Tussen nu en eind 2015 worden 16 nieuwe en vernieuwde varianten op de markt verwacht. In 2015 wil Toyota ook zijn eerste seriemodel met brandstofcel (waterstofauto) in productie hebben. Hoe het daar mee zit, laten de Japanners ook in Frankfurt zien. (mh/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Toyota

Klik hier en zoek uw occasie Toyota Yaris Hybrid-R tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Toyota Yaris Hybrid-R, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer