Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Subaru WRX Concept – Legende keer weer

Subaru staat klaar om de beroemde letters WRX opnieuw te laten schitteren. Op het Autosalon van New York heeft het merk deze knappe concept laten zien, een voorbode van een spannende nieuwe Subaru.

Vraag is naar wat we hier kijken? De voorloper van de nieuwe Impreza, of is Subaru iets helemaal anders van plan met de nieuwe WRX. Die heeft wel vier deuren, maar ziet er voor het overige platter en sportiever uit dan een Impreza WRX ooit is kunnen zijn. Achteraan duiken vier uitlaten op uit de diffusor. De brede wielkasten doen vermoeden dat er heel wat vermogen zijn weg naar buiten probeert te zoeken. Natuurlijk beschikt hij over een spectaculaire luchthapper op de motorkap, die de turbo helpt koel te houden. Een achtervleugel lijkt niet meer bij deze tijd te horen.

Minstens 300 pk

Subaru geeft zelf aan dat de studie nog maar een ideetje is, maar dat er nog geen beslissing is over serieproductie. Maar indien het toch zover komt, zal er toch meer dan 300 pk in het spel zijn. Want dat is wat de huidige 2.4 viercilinder boxer haalt. Ook over hybrideaandrijving wordt gesproken.

Sneller zal hij hoe dan ook zijn, want de WRX belooft lichter te zijn. Zo beschikt hij onder meer over een carbon dak. Ook de 20-duims velgen zijn lichter.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer