Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Seat Leon Cup Racer – Uitsluitend voor circuit

Wanneer je als VW-dochter naar het GTI-treffen in Wörthersee bent uitgenodigd, dan heb je vuurwerk nodig. Seat ontgoochelt niet, met de Leon Cup Racer.

Het koetswerk is Leon en telt vier deuren, maar voor het overige ligt zijn toekomst toch vooral in het serieuzere circuitwerk. Enorme wielkasten brengen de vier wielen volledig naar buiten. Vooraan vallen de enorme luchtopeningen op, achteraan domineert de spoiler.

330 pk

Onder de motorkap steekt een 2.0 turbo die opgevoerd is tot 330 pk en 350 Nm. Standaard schakelt Seat een zestraps dubbelekoppelingsbak in, maar een sequentieel geschakelde bak met een mechanisch sperdifferentieel.

Hoewel de plannen nog niet meteen duidelijk zijn, heeft Seat wel al een idee van de prijs. Voor 83.000 euro stap je met de gewone versie buiten, voor de uithoudingsversie betaal je nog 30.000 euro meer. De Super Leon zou in 2014 op de startgrid moeten staan. (mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer