Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Renault Twin Z – Voorbode van nieuwe Twingo

De Twin Z is een studie van Renault naar een kleine elektrische stadswagen, tussen de Zoé en de Twizzy.

Maar evengoed is hij de voorloper van de nieuwe Twingo. Renault stelde deze Twin Z op een meubelbeurs in Milaan voor. Twin Z is de vijfde in een reeks van zes concepts. Hij meet 3,60 meter in de lengte en past binnen de menselijke cyclus waar Renault voor elk moment een auto wil kunnen aanbieden. Nadat we eerst de modellen voor jongeren en jonge families te zien kregen, is Twin Z voor een heel ander publiek bestemd. Deze is voor mensen die ook op latere leeftijd mobiel willen blijven.

Meubeldesign

Opmerkelijk hier is dat de buitenkant door Renault is gemaakt, maar dat het merk voor de binnenkant ging aankloppen bij de Britse meubeldesigner Ross Lovegrove. Die schrapte de middenstijl – voor een betere instap – en ontwierp dunne stoelen waardoor er meer plaats is. De aandrijving vindt plaats door een elektrische motor.

Uit de levenscyclus concepts is intussen de Captur voortgekomen. Van de Twin Z zullen trekken in de nieuwe Twingo te vinden zijn. (sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer