Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Renault Twin Run – Klaar voor nieuwe Twingo

In Frankfurt in het najaar wil Renault de nieuwe Twingo voorstellen. Hoe die er zal uitzien liet het merk eerder al uitschijnen met de Renault Twin Z concept.

Met de Twin Run maakt Renault duidelijk dat er ook een sportieve lijn is. Het voordeel van de Renault Twin Run is dat hij veel duidelijker gestalte geeft aan de nieuwe Twingo. Natuurlijk, de dakspoiler zal hij niet hebben, evenmin als het Alpine-blauw. Ook de hier vooropgestelde 320 pk krachtige motor zal voor de herlancering van het sportwagenmerk zijn, ten vroegste in 2015. Dan zal het Franse merk samen met Caterham een nieuwe versie voorstellen van de Alpine A110, waarvan Renault eerder al een voorsmaakje gaf.

Fiat 500

De Twin Run maakt duidelijk dat Renault het geweer van schouder verandert met de nieuwe Twingo. Weg is de monovolumevorm, hij appelleert duidelijk aan de Fiat 500. De studie meet 3,63 meter in de lengte. Opvallend, en benieuwd of we die in productie zullen zien, is de glazen achterklep zoals ook de Toyota Aygo en de Volkswagen Up die hebben.

De hoekige lichtblokken geven de Renault Twin Run wel een heel ander gezicht dan de Fiat 500. Het is een knipoog van de Fransen aan de eigen Renault 5. Het gaat nog verder. Net als in de Renault 5 Turbo kreeg de Twin Run een centraal achteraan geplaatste motor, in dit geval een 3.5 V6 met 320 pk. Hij haalt de 100 in 4,5 seconden en een top van 250 km/u. Al zal dit vast vooral een theoretische oefening blijven. (mh)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Renault Twin Run

Klik hier en zoek uw occasie Renault Twin Run tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Renault Twin Run, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer