Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Renault R-Space – Sportieve Scénic

Renault is nog lang niet uitgepraat wanneer het op monovolumes aankomt. Het merk toonde in Genève deze interessante R-Space, compact sportief familievervoer.

Helaas, laten we ons nog niet verliezen in ons eigen enthousiasme: de R-Space is vooralsnog een studiemodel. Al geeft Renault wel aan dat het wat graag deze richting zou inslaan.

Met zijn lengte van 4,25 meter en een breedte van 1,85 meter past de R-Space in de Scénic-categorie. Hij beschikt over een interessant moduleerbaar interieurconcept, al valt nog af te wachten of dat haalbaar is in productie. Achteraan bestaat hij uit een vlak dat uit verschillende delen bestaat, waaruit zitplaatsen kunnen worden gecreëerd.

Benzine

Voor de verandering – zeker voor Renault is dit een primeur – gaat het eens niet om een elektrisch voertuig. De R-Space beschikt over een 900 cc kleine driecilinder turbobenzine die 110 pk en 160 Nm koppel levert. Hij haalt een top van 200 km/u en een gemiddeld verbruik van 3,7 l/100 km.

Emotionele chantage

Renault heeft daarenboven de ultieme emotionele chantage ingevoerd. Wanneer papa er een zuinige rijstijl op nahoudt, beloont de boordcomputer... de kinderen op de achterbank met bonuspunten in hun videogame. Qua bijkomende druk op de schouders van het gezinshoofd kan dit tellen. (mb)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer