Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Porsche Panamera Sport Turismo – Panamera Break komt eraan

Porsche noemt het nog een concept, maar de Panamera Sport Turismo ziet er verdomd overtuigend als sportieve break.

De Sport Turismo is 4.950 mm lang, en dat is 20 mm korter dan een gewone Panamera. Hij beschikt over vier plaatsen, maar hoeveel meer kofferruimte er is, geeft Porsche nog niet mee. Wel valt op hoeveel beter de achterpartij visueel stand houdt ten opzichte van de gewone Panamera. De instap belooft ook comfortabeler te zijn naar de achterste plaatsen.

Plug-in hybride

Voor het eerst toont Porsche ook de volgende stap in het hybride-verhaal, namelijk eentje met stekker om de batterijen ook aan het stopcontact te kunnen opladen. De 3.0 V6 turbobenzine geeft 333 pk, terwijl de elektrische motor 95 pk bijdraagt. Samen leveren ze maximaal 416 pk. In tegenstelling tot de gewone hybride, die elektrisch slechts enkele kilometers ver komt, moet deze tot 30 km halen.

Op elektrische kracht zou hij ook tot 130 km/u moeten kunnen halen. Gemiddeld verbruikt hij volgens Porsche 3,5 l/100 km. Met zijn CO2 van minder dan 82 gr/km doet hij nu al bedrijfsleiders dromen, ook al is de productieplanning nog niet bekend gemaakt.

Leuke gimmick voor deze concept: de tellers zijn aanraakschermen, waarvan de schermen andere info kunnen geven na een druk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer