Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Peugeot Conceptcar-5 – Voorsmaakje van 508

Bekijk hem maar eens goed, deze Conceptcar-5 van Peugeot. Met wat minder extreme velgen en lichtblokken, kijk je hier naar de toekomstige Peugeot 508.

De Peugeot 508 wacht de zware taak én de 407 én de 607 te vervangen. Daarbij kiest Peugeot duidelijk voor een sportieve designtaal, maar heeft het merk alle risico’s geschuwd. De daklijn doet denken aan andere vierdeurscoupés als de VW Passat CC. Hij doet in sommige opzichten ook denken aan de Opel Insignia.

Andere richting

Peugeot toont met de Conceptcar-5 nog maar eens dat het design een nieuwe richting is ingeslagen. Vooraan probeert hij minder dominant te zijn dan bijvoorbeeld de 407. Er is meer ruimte voor finesse, wat onder wordt weergegeven in het meer driedimensionale leeuwlogo. Dat zagen we eerder al op de SR1-studie.

Onder de motorkap belooft Peugeot ons een hybride diesel. Die bestaat uit een 163 pk sterke zelfontbrander en een 37 pk sterke elektromotor. Gezamenlijk zouden ze goed zijn voor 200 pk en een verbruik van 3,8 liter. Hij kan puur elektrisch werken, of de elektromotor kan dienen voor vierwielaandrijving. Deze hybride debuteert begin 2011 in de 3008. De Conceptcar-5 wordt in Genève onthuld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer