Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Mini Superleggera Vision – Dit is een Roadster die we wel willen

BMW, èèn van de sponsors van de schoonheidswedstrijd voor oldtimers aan de Villa d’Este, heeft daar een concept getoond. Van een Mini Roadster… die wel willen. Ontworpen door carrossier Touring.

Elk jaar kunnen we tegenwoordig spreken over de prachtige concepts die BMW aan het Italiaanse meer laat zien.Zo was er de 328 Hommage in 2012, de Z4 van Zagato in 2012 en de Pininfarina Gran Lusso Coupé van vorig jaar. Dit jaar zet BMW voor het eerst de spotlights op Mini.

Britaliaans

Terwijl de Mini Roadster voor BMW vooral synoniem staat voor mislukking, laat het merk hier toch vooral zien dat het toch nog inspiratie heeft voor een overtuigende sportieve open Mini. Natuurlijk heeft Mini voor de uitwerking niet de eerste de beste onder de arm genomen. Het gerenommeerde Italiaanse carrosseriebedrijf Touring Superleggera heeft intussen al een aardige reputatie opgebouwd en kreeg van BMW de opdracht toevertrouwd om de Mini concept te bouwen.

De Mini Superleggera is prachtige moderne interpretatie van de klassieke Britse open sportwagen uit de jaren ‚50 en ‚60: eenvoudige en vloeiende lijnen, prominente wielkasten, kleine sportieve grille, geen dak, minimalistisch interieur,… Natuurlijk neemt hij enkele trekjes over van de Mini, zoals de grote ronde lichten, het stuur en de tellers, waarvan er eentje voor de bestuurder en eentje in de middenconsole.

Achteraan? Helemaal niks Mini. Hij springt niet in het oog en we hebben even onze tijd moeten nemen om hem te identificeren. Nee, de lichtblokken zijn geen pijlen die in de verkeerde richting wijzen. Ze zijn elk een helft van de Union Jack, die zo Brits is als de Mini. Heel subtiel.

Goed, genoeg gelezen. Nu naar de beelden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer