Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Mercedes-Benz GLA 45 AMG – Met GLAns

De GLA wordt Mercedes kleinste SUV, op basis van de A- en de B-klasse. En net als voor de A lijkt er ook een AMG in te zitten. Die boodschap geeft Mercedes tenminste mee met de studie van een GLA 45 AMG.

De GLA 45 AMG waarmee Mercedes naar Los Angeles trok, is officieel een studiemodel. Maar hij ziet er toch verdomde serierijp uit als u het ons vraagt. Goed, 21-duimsvelgen moet je vast niet verwachten onder de uiteindelijke auto, en misschien is die rode velgrand er ook wat over.

Rode remzadels

Het sportievere aspect komt – los van de striping – tot uiting in de rode remzadels, de grotere frontsplitter, extra verluchtingsopeningen, glanzend zwarte dakrails, een grote dakspoiler en zwart gekleurde uitlaten. Zwarte uitlaten, heh?

De GLA neemt de 2.0 benzine met diens dikke turbo over. De combinatie van 360 pk en vierwielaandrijving moet goed zijn voor een 0 tot 100 in minder dan 5 seconden en een top van 250 km/u.

Midden 2014 mogen we hem verwachten, en de prijs zal rond 60.000 euro schommelen. Auch.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer