Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Mercedes-Benz CSC – A-donis

Mercedes blijft maar nieuwe modellen uit zijn mouw schudden. Deze CSC is een concept, maar geeft aan dat Mercedes een vierdeurs coupé op basis van de A-klasse wil lanceren.

Deze in Bejing voorgestelde CSC borduurt voort op de F800 concept car, die Mercedes in 2010 voor het eerst toonde. Hoewel hij onder compact ingedeeld wordt, meet de CSC concept car toch iets meer dan 4,60 meter. Aan de lange kant van compact dus.

Die lengte laat de mini-CLS wel toe voluit zijn sierlijke lijn uit te spelen. Vooraan draagt hij het gezicht van de conceptversie van de A-klasse. Voor de productieversie werd dat wat minder uitbundig gemaakt. Te vrezen valt dat ook de finale CSC wat zal moeten inboeten op zijn uitstraling. De ventilatiemonden in het interieur maken de link met de A-klasse duidelijk, al zijn ze hier nog wat gecamoufleerd met enkele ‘concept’ trucjes zoals het opvallende onderbroken stuur.

Vierwielaandrijving mogelijk

Aangezien de A- en de B-klasse voor de techniek instaan, moeten we ons dus verwachten aan een voorwielaangedreven CSC. Maar vierwielaandrijving zou eveneens tot de opties behoren, net als een zeventraps dubbele koppelingsbak. Het benzine- en dieselaanbod zou voorlopig van 120 pk tot 211 pk reiken, maar een 350 pk sterke AMG-versie zou al in voorbereiding zijn. Ook een elektrische variant behoort tot de mogelijkheden. Mercedes zou de CSC boven de C-klasse coupé willen integreren, wat de prijs vlot richting 30.000 zal brengen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer