Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Mercedes-Benz Concept S-klasse Coupé – Niet alleen om naar te kijken

Mercedes onthulde in Frankfurt deze conceptversie van wat we normaal gezien de CL zouden noemen. Alleen is nu al duidelijk dat die naam verdwijnt voor S-klasse Coupé. Dat maakt de zaken voor iedereen duidelijk.

S-klasse Coupé, het is al van 1996 geleden dat Mercedes die naam nog gebruikt heeft. Maar nu wil het merk opnieuw de link met zijn vierdeurs vlaggenschip leggen. Bovendien belooft Mercedes nu al dat de Coupé ook meer dynamiek aan de dag zal leggen en zijn bestuurder dus meer zal verwennen.

Dit is nog de concept, maar we verwachten de echte S-klasse Coupé nog tegen het Salon van Tokio of dat van Los Angeles eind dit jaar, of ten allerlaatste Detroit begin 2014. Later in 2014 volgt dan ook nog een cabrioversie. En, naar men ons zegt, is er ook een coupé met langere wielbasis op komst.

Deze concept meet 5,05 meter en is slechts 1,41 meter hoog. Dit geeft hem een veel snediger voorkomen dan zijn voorganger. Die was weliswaar statig, maar je kon hem weinig dynamische eigenschappen toedichten. Dat is nu wel anders, onder meer door zijn uitspringende radiatorrooster dat hij bij de CLS en de CLA is gaan halen. Een B-stijl ontbreekt. De achterlichten zijn klein gehouden en doen denken aan de Gran Coupé van BMW.

Bekend interieur

De binnenkant kennen we reeds uit de S-klasse, met onder meer het bekende dubbele display dat ook hier opduikt. De concept valt wel op met zijn keramiekwitte ventilatieroosters. De showcar is uitgerust met een 4.7 V8 biturbo benzine met 455 pk. In een AMG-versie wordt dat vast vlot 600 pk. Ook diesels en een plug-in hybride staan in de steiger. De prijs zal minstens 120.000 euro bedragen.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes Concept S Klasse tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes Concept S Klasse, en een selectie van tweedehandse Mercedes’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer