Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Mercedes-Benz Concept A – Allemachtig

De derde generatie van de A-klasse is op komst. Mercedes toont op het Salon van Shanghai al een voorsmaakje in de vorm van deze Concept A. Adembenemend!

Nog goed een jaar moeten we wachten op de definitieve nieuwe A-klasse, maar eigenlijk geeft deze Concept A al vrij goed weer aan wat we ons mogen verwachten. En dat is wel een hele stijlbreuk.

De aandacht verschuift van een praktisch autootje naar een stijlvol hebbeding. De Mini belooft een hele kluif te hebben aan de nieuwe A-klasse. Dit betekent niet dat Mercedes geen klein handigaardje meer in zijn gamma wil. Die taak is weggelegd voor de nieuwe B-klasse, die we eind 2011 of begin 2012 mogen verwachten.

Krachtig

De nieuwe A en B delen het MFA-platform van Mercedes, met dwarsgeplaatste motoren en voorwielaandrijving. In deze concept introduceert Mercedes een 2.0 viercilinder turbobenzine met 210 pk. Deze wordt bijgestaan door een dubbelekoppelingsbak, een primeur voor Mercedes.

Verbruikscijfers geeft Mercedes nog niet vrij, maar in combinatie met de bestaande viercilinder diesels en de BlueEfficiency maatregelen moet het (officiële) verbruik richting 4 l/100 km kunnen zakken.

Flashy

Het interieur geeft al een indicatie hoe de binnenkant van de A er zal uitzien, maar dan wat minder flashy dan deze showversie. Maar bijvoorbeeld de boordplank met tellers en ventilatiemonden die doen denken aan de naverbranders van een jet, zien er productierijp uit.

Een interessante studie die onze interesse aanwakkert voor de uiteindelijke A-klasse. (mh)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes Concept A tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes Concept A, en een selectie van tweedehandse Mercedes’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer