Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Lexus LF-NX – Toekomstige outsider

Lexus brengt deze concept LF-NX naar Frankfurt mee, volgende week. Hij geeft een idee van welke richting het uit moet voor een compacte crossover van Toyota's luxemerk.

Audi Q3, BMW X1, binnenkort de Mercedes GLA... Aan premium concurrenten geen gebrek bij de compacte crossovers. Lexus was nog niet aanwezig op het feestje, maar wil daar alsnog verandering in brengen.

Hybride

Het mag bijna vanzelfsprekend heten dat Lexus in dit segment met een hybride aandrijving voor de dag wil komen. Het gaat om de klassieke Lexus Hybrid Drive, maar dan aangepast aan de prestaties van een SUV, dixit het merk.

Uiterlijk draagt de LF-NX dezelfde agressieve stijl uit van recente Lexus-concepts. Wanneer je er rekening mee houdt dat de herwerkte IS omzeggens een doorslag was van de gepresenteerde concept van het model, dan kunnen we er nu al van uitgaan dat we dit ook in het echt op de openbare weg zullen ontmoeten. Nogal 'in your face', niet? Bon, over smaken kan je uren discussiëren, maar als we toch een suggestie zouden mogen doen, dan is het deze: Lexus, wijzig alstublieft de naam van de huidige designtaal. Die is 'L-Finesse' gedoopt. Heeft daar iemand al eens het woordenboek opengeslagen bij 'finesse'?

Ook de interface tussen de bestuurder en de auto is helemaal nieuw. Lexus gaat vooral uit van aanraakschermen voor de meeste bedieningen, inclusief die van de airco. Veel knopjes moet je dus niet meer verwachten.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Lexus

Klik hier en zoek uw occasie Lexus LF-NX tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Lexus LF-NX, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer