Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Lexus LF-Gh – Karakterkop

Op het autosalon van New York toont Lexus deze LF-Gh concept, een voorsmaakje van de nieuwe GS. Karakter heeft hij in elk geval voldoende. Maar of dat volstaat om het ook in Europa te maken?

Geen slecht woord over de Lexus GS, volgens ons wat raffinement en comfort betreft de evenknie van de Mercedes E-klasse. Toch hinkt de GS in de verkoop ver achterop bij de Duitse referentie. Daar hoopt Lexus – de luxetak van Toyota – met de nieuwe GS aan te verhelpen.

Darth Vader

Een agressievere invulling van de L-finesse designtaal geeft de LF-Gh alvast meer gezicht. Mooi? Dat is dan weer een ander verhaal. Het radiatorrooster heeft wel iets van de helm van Darth Vader.

De concept is 4,89 meter lang, staat op 20 duims-velgen en beschikt nog niet over echte zijspiegels. Om maar te zeggen dat er nog wel een en ander zal veranderen voor we over het echte productiemodel kunnen spreken.

Hybride

Het interieur belooft opnieuw luxueus te worden, met een mix tussen Japans modern en Europees klassiek. De aandrijving verloopt – zoals de ‘h’ in de aanduiding verraadt – met behulp van een hybride krachtbron. Het zou hier gaan om een V6 benzine die samen met een krachtige elektromotor 350 pk op de achterwielen kan overbrengen. Vermoedelijk mogen we ons deze herfst verwachten aan het productiemodel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer