Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Honda S660 Concept – Klein is in de mode

Binnen enkele dagen kijkt de wereld naar Tokio, waar het autosalon zijn deuren openzwaait. We krijgen er deze Honda concept te zien, die niet lang een concept zal blijven. Alleen, komt hij ook naar Europa?

In Japan zijn microwagens al heel lang ‘hot’. Er bestaat een grote markt voor de zogenaamde Kei Cars, maximaal 3,40 meter en met 660 cc motoren met maximaal 63 pk. Ze vallen er onder een fiscaal gunstig regime. We leerden er eerder al enkele miskende genieën kennen, zoals de Suzuki Capuccino of de Daihatsu Copen.

Honda en de S

Deze nieuwe concept van Honda toont aan dat het merk klaar is om terug aan te knopen met de S500, S600 en S800 coupés en cabrio’s uit de jaren ’60. Die zijn vandaag overigens goud waard voor verzamelaars. Overigens, elke keer Honda de letter ‘S’ van stal haalt, volgt er iets magisch. Of was u de S2000 met zijn maniakele 2.0 die tot 9.000 opm klom al vergeten?

De S660 Concept doet denken aan een andere concept die Honda in 2011 in Tokio toonde: de EV-ster. Die was elektrisch, maar de S660 doet vermoeden dat hij centraal achteraan een klassieke 660 cc motor krijgt. In Japan wordt hij tegen 2015 verwacht. Voor Europa is voorlopig niets voorzien, al zouden we hem maar wat graag willen. Moest Smart nog eens willen teruggrijpen naar zijn heerlijke Roadster, er zou nog een leuk duel in opbouw zijn. Mini-sportwagens, het zou ook bij ons wel eens het segment van de toekomst kunnen worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer