Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Honda CR-V Concept – Eerste indruk

De vierde generatie van de Honda CR-V staat ingepland voor de herfst van volgend jaar, maar in afwachting laat Honda al deze concept los… die maar weinig verschilt van het uiteindelijke model.

Deze concept zal niet op het Autosalon van Frankfurt in september te zien zijn, wel op de Orange County International Autoshow in Anaheim (Californië, VS), eveneens in september. Frankfurt, of een braderie in de VS? Bij Honda weten ze hun prioriteiten wel te leggen.

Bon, over naar de CR-V Concept, die al bijna tot in de details weergeeft hoe de CR-V er uiteindelijk zal uitzien. Daarbij vallen meteen 2 dingen op: Honda behoudt het dynamische koetswerk dat het huidige model kenmerkt. En bovendien blijft hij vrij hoog op de weg staan, wat aangeeft dat Honda’s compacte SUV ook in het veld zijn mannetje wil kunnen staan. Nog dit jaar verschijnt hij overigens al in de VS op de markt.

Klassieke aandrijving

Geen verrassingen op mechanisch vlak: de bekende benzine- en turbodieselmotoren staan in voor de pk’s. Een hybride is vooralsnog niet in de planning opgenomen. De aandrijving is eveneens klassiek. De CR-V beschikt over 4WD, maar in de praktijk krijgen de achterwielen alleen vermogen doorgestuurd wanneer de voorwielen dreigen door te slippen. Prijzen hebben we nog niet. (red/SP-X/jd)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer