Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Ford S-Max Concept – Meet ook je hartslag

Dit is de voorloper van de nieuwe Ford S-Max. Al toont hij al in heel grote lijnen hoe die nieuwe er zal uitzien. We verwachten hem binnen ongeveer een jaar.

De S-Max is lange tijd Fords succesverhaal geweest. De eerste min of meer sportieve monovolume. Een verhaal met een Belgisch tintje ook, want hij was een tijd de trots van Genk. Zoals we allemaal weten heeft ervoor gekozen zijn Belgische connectie te beëindigen.

Goed, hier is dan de nieuwe S-Max, en die heeft in conceptvorm wel wat leuke snufjes. Zo beschikt hij over een sensor die je hartslag meet, en zelfs de auto tot stilstand kan brengen en de hulpdiensten verwittigt wanneer je plots geen hartslag meer blijkt te hebben.

In vorm

De nieuwe S-Max trekt duidelijk de designlijn van de nieuwe Fiesta door. Hij houdt er opnieuw een sportief silhouet op na, met onder meer een mooie boog in het dak en een dalende kofferlijn. Hij belooft opnieuw tot zeven inzittenden aan te kunnen.

De concept is beladen met alle toeters en bellen, maar toch krijg je ook hier aan de binnenkant al een goede indruk van hoe de S-Max er uiteindelijk zal uitzien. Ford haalt heel wat nieuwe technologie aan, waarbij een verbeterde parkeerassistent, die niet alleen achteruit maar ook vooruit kan parkeren. Hij beschikt ook over een sensor die je waarschuwt wanneer je achteruit een parkeerplaats verlaat dat er een auto aankomt. Op de tweede zitrij is een docking station voor tablets aangebracht. Draadloos internet is mogelijk.

1.5-Turbo

Voor de concept heeft Ford een 1.5 turbobenzine met 140 pk uitgewerkt, met directe benzineinspuiting. Maar ook meer klassieke keuzes zullen voorhanden zijn.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford S-Max Concept tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford S-Max Concept, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer