Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Ford Focus ST – Nieuwe motor, meer pk’s

Ford toont in Parijs deze studie van de Focus ST. Hij moet in 2012 op de markt komen. De 2.5 vijfcilinder turbo gaat er uit voor een 2.0 viercilinder turbo, maar het vermogen stijgt van 220 pk naar 250 pk.

De productie van de RS is ten einde, en de nieuwe Focus komt er volgend voorjaar aan. Omdat er steeds vraag is naar een sportieve Focus, heeft Ford beslist de ST wat hoger te positioneren, meer als een concurrent voor een Volkswagen Golf R.

De nieuwe Focus brengt een stijlbreuk met het oude model. Opvallend, maar deze keer is geen driedeurs model meer voorzien. De ST-studie die Ford in Parijs toont, komt grotendeels overeen met het productiemodel. We zien een in het oog springende dakspoiler, een stoere bumper met een enorme koelopening, In de koplampen zijn led-dagrijlichten ingebouwd. Achteraan is het diffusor-effect minder zichtbaar en is deze in carrosseriekleur gespoten.

Sportief interieur

Aan de binnenkant wil Ford een sprong vooruit zetten in afwerkingskwaliteit, wat geen overbodige luxe is bij het merk. Paralellen met zijn voorganger zijn er nauwelijks te vinden. Typisch voor de ST zijn het sportstuur, de sporstoelen en de aparte versnellingspook. Ook de drie tellertjes bovenaan de middenconsole – we kunnen maar raden: oliedruk, turbodruk en batterijlading – van de vorige ST, keren terug.

250 pk

De turbo zal harder moeten werken in de ST. De 2.5 vijfcilinder die Ford bij Volvo leende voor de vorige ST, wordt vervangen door een eigen 2.0 Ecoboost viercilinder. Een fiscaal voordeel, maar auditief waarschijnlijk een nadeel. Ford belooft 250 pk voor de 2.0, waar de 2.5 ‘maar’ 220 pk bijeen moest rapen. Hij zal dus wel sneller zijn dan de 6,8 seconden die de huidige ST voor de sprint naar 100 nodig heeft.

Hopelijk slaagt Ford er in de scherpe prijs van de ST te evenaren. Die kost nu 26.250 euro. (mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer