Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Cadillac Ciel – Met de beste bedoelingen

Tijdens het Concours d’Elégance in Pebble Beach (VS), heeft Cadillac deze Ciel concept voorgereden. Een stijloefening voor een enorme vierzits en vierdeurs cabrio. Niet bedoeld voor productie, al geeft Cadillac er wel mee aan welke richting het merk uit wil.

Opvallend: daar waar de meeste conceptcars voor constructeurs dienen als technologisch uitstalraam, staan ze bij Cadillac synoniem voor prachtige designoefeningen. En dat is opnieuw het geval met de Ciel.

No V8 on board

Toch is er meer dan stijl, in het geval van de Ciel. Want daar vind je niet de klassieke ‘good old’ V8 onder de motorkap, maar een V6 met dubbele turbo, gekoppeld aan een elektromotor die stroom puurt uit lithium

De vraag is natuurlijk, zijn dit meer dan enkel mooie plaatjes? Want wat onthouden we hier? Een mooie, imposante conceptcar die rijdt. We zien er ons al de rondrit langs de Californische wijnhuizen mee doen. Overigens heet de carrosseriekleur toepasselijk ‘Cabernet’. En goed, eigenlijk hebben we er genoeg van. Het wordt tijd dat Cadillac de daad bij het woord voegt, en net zo knappe auto’s begint te maken als het concept cars doet. En die mogen dan zelfs zo imposant zijn als de Ciel. Want is het niet met dit soort auto’s dat dit merk zijn reputatie gevestigd heeft?

ELR

De Ciel is niet de enige concept van Cadillac op dit moment. Er is ook nog deze ELR. En deze staat al een hele stap dichter bij productie, want hij draagt al de uiteindelijke naam die het wegmodel zal dragen dat afstamt van de Converj concept. Nooit van gehoord? Een korte samenvatting dan: de ELR wordt Cadillacs versie van de Chevrolet Volt en de Opel Ampera. Met dit verschil dat hij geen familiewagen zal zijn, maar een sierlijke 2+2 coupé.

Net zoals de Volt en de Ampera, wordt de ELR elektrisch aangedreven. Wel beschikt hij over een benzinemotor, maar die functioneert als generator om elektriciteit op te wekken voor de elektromotor. Details hebben we nog niet, maar we kunnen alleen maar hopen dat het om een iets grotere motor gaat dan de 1.4 uit de Volt en de Ampera. Want dat verdient deze knappe coupé toch. Over de start van productie hebben we al evenmin uitsluitsel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer