Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: BMW Z4 Zagato Roadster – Nu ook open

We hebben u eerder al de vrucht van de samenwerking tussen BMW en koetswerkbouwer Zagato laten zien in deze Z4 Coupé. Nu hebben beide nog een Roadstervariant toegevoegd.

De Coupé was te zien naar aanleiding van het concours aan de Villa d’Este (Italië), de Roadster is ontwikkeld ter gelegenheid van een soortgelijk concours in Pebble Beach (VS). Slechts zes weken waren nodig om het koetswerk van de Z4 Roadster een eigen Zagato-signatuur te geven. De wijzigingen geven de Z4 een gespierder uiterlijk. De klassieke ‘Zagato-bubbel’ op het dak is hier ingewerkt in de afdekking van het cabriodak.

Wat de techniek betreft, heeft BMW geen details vrijgegeven. Het lijkt vrijwel zeker dat het hier om een 35i gaat met zo’n 400 pk, nodig om de doelstelling van Vmax-concept te bereiken. Die doelstelling is een topsnelheid van 300 km/u.

Wie er eentje wil, moeten we voorlopig teleurstellen. De samenwerking tussen BMW en Zagato is er vooral om showmodellen te realiseren. Zo heeft Zagato al meer dan 200 dergelijke modellen op zijn actief, waarvan het niet tot serieproductie kwam. Natuurlijk, wie de juiste prijs wil neertellen, maakt wel kans om BMW en Zagato te overtuigen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer