Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: BMW Concept Gran Coupé – Grote sier

Het mag vreemd klinken, maar het sportieve BMW heeft geen echt alternatief voor de Mercedes CLS. Misschien brengt de Concept Gran Coupé daar verandering in?

Van de controversiële BMW’s onder voormalige designdirecteur Chris Bangle is nog maar weinig te merken. Een meer conservatieve aanpak, met ruimte voor elegantie, is de nieuwe toon in München. Met zijn mix van vier deuren, een coupélijn en –naam, een lengte van 5 meter en een hoogte van 1,4 meter, sluit de Concept Gran Coupé mooi aan in het rijtje van Mercedes CLS, Porsche Panamera en Maserati Quattroporte. Eind dit jaar betreedt ook Audi dit segment met de A7.

BMW toont deze concept op het autosalon van Peking. Het Beierse merk geeft duidelijk aan dat het ruimte ziet voor nog een model tussen de 5-serie, de 5 GT en de 7-serie. Opnieuw probeert BMW een brug te slaan tussen een sportieve coupé en een Gran Turismo reiswagen. Die mix brengt BMW nu reeds met de 6-serie coupé, dus hoe die moet evolueren is nog onduidelijk.

Realistisch

Ook al geeft BMW officieel aan dat het hier maar om een ideetje gaat, je hoeft niet veel weg te denken van deze Concept Gran Coupé om een potentiële seriewagen te zien. BMW maakt van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe technologiën te showen. Zo verloopt de belichting volledig via led-techniek en zijn de spaken van de aluminium velgen gefreesd om gewicht te besparen.

Bent u op zoek naar een tweedehands BMW ? Zie onze BMW occasies.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer