Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: BMW 3.0 CSL Hommage R – De volgende stap

In mei trok BMW naar het prestigieuze Concours d’Elegance aan de Villa d’Este met de 3.0 CSL Hommage Concept.

Voor het al even spraakmakende concours van Pebble Beach, heeft BMW zijn huiswerk nog eens herdaan. Het reusltaat is deze 3.0 CSL Hommage R, een concept die veel dichter bij de realiteit staat dan een klassieke conceptcar. Hij staat ook meer op zijn plaats op het Amerikaanse concours, want dit jaar viert BMW net 40 jaar aanwezigheid op de Amerikaanse markt en 40 jaar 3.0 CSL, een auto die er kwam om aan de Amerikaanse uithoudingsraces deel te nemen.

Alles draait rond de piloot

Bijkomend hier is de aandacht die BMW aan de plaats van de volgende-generatie racepiloot heeft geschonken. Zo is er een speciaal ontwikkelde helm bijgekomen die een head-up display integreert in het vizier. Ook het racepak is bijzonder. Het beschikt over lichtgevende buisjes in de mouwen, die oplichten naargelang de bewegingen van de piloot.

Just do it

Wie zijn geschiedenis een beetje kent, legt meteen de link naar de livrei van de beroemde race CSL van 1975. Wat wij zien is een moderne CSL die er nog mooier uitziet in de BMW Racing kleuren dan de gele concept in Italië. Wat wij zien is een auto waar wij mee willen rijden. Behalve de i3 en de i8 is BMW al veel te lang in een saai conservatisme vervangen. De Bangle-jaren lijken al lang vergeten bij BMW. Dus doe ons een plezier, en voeg de daad bij het woord.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer