Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Audi TT Ultra Quattro Concept – 300 kilogram lichter

Audi trekt naar het Wörthersee GTI-treffen met deze TT Ultra Quattro Concept. Niet zomaar Ultra, want hij weegt liefst 300 kilogram minder dan een vergelijkbare gewone TT.

1.111 kilogram, meer weegt deze TT niet. Zijn 2.0 turbobenzine is gepimpt tot 310 pk, waardoor elke pk maar 3,6 kilogram moet trekken. Dat hij slechts 4,2 seconden nodig heeft om 100 te halen, zegt eigenlijk alles over zijn prestaties. De top bedraagt 280 km/u.

Carbon

Het lage gewicht komt uit de composietafdeling van Audi. Het merk maakt zelf – met behulp van de technologie van Lamborghini – met carbon verstevigde plastics. Die zijn machinaal te maken, in tegenstelling tot gewone carbonstukken. Die vergen handenarbeid en nemen meer tijd in beslag. Bovendien maakte Audi nog verder gebruik van aluminium en zelfs van magnesium om het gewicht terug te dringen. Zelfs de klassieke batterij is vervangen door een lichter lithium-ion exemplaar.

De prestaties kennen we wel, het verbruik deelt Audi niet mee. Hoewel een concept, zal veel van deze procédés in de productiemodellen doordringen, beloofde Audi eerder. (mg/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Audi TT Quattro

Klik hier en zoek uw occasie Audi TT Quattro tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Audi TT Quattro, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer