Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Audi A3 E-Tron Concept – Nog meer elektriciteit

Onder het mom van alweer een elektrisch aangedreven model, maakt Audi nogmaals duidelijk dat we van de nieuwe A3 ook een berline vierdeursvariant mogen verwachten.

Na de concept in Genève, laat Audi in Shanghai deze A3 e-tron Concept op de Chinezen en de rest van de wereld los. De jongste concept verschilt uiterlijk maar weinig van de versie die we in Genève konden bewonderen: wat meer lamellen in het dominante radiatorrooster, 20-duims velgen en een champagnekleurig koetswerk.

Plug-in hybride

Het grote nieuws komt wel van de elektrische aandrijving. Hier kiest Audi voor een hybride plug-in vorm, met een 1.4 TSI benzinemotor met 211 pk, die versterking krijgt van een 27 pk krachtige elektromotor. Samen geeft dat 238 pk. Gevolg? De A3 e-tron is snel: naar 100 in 6,8 seconden en een top van 231 km/u.

2,2 l/100 km

Meer nog dan het pure vermogen, wil Audi met de A3 e-tron Concept aantonen hoe efficiënt deze hybride aandrijving wel kan zijn. In de officiële cyclus heeft hij volgens Audi genoeg aan gemiddeld 2,2 l/100 km. Dat komt omdat hij 54 km van die cyclus puur op elektrische kracht kan overbruggen. En dan is het nog mogelijk om daarna de batterijen aan het stopcontact bij te laden, om vervolgens verder elektrisch te rijden.

Wanneer een hybride variant ingepland staat, is ons nog niet bekend. Wel weten we al dat we de nieuwe A3 volgend jaar al mogen verwachten. Net als in de A7 en in de A8, zal de bediening van het(optionele) MMI-multimediasysteem (deels) via een touch pad verlopen. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer