Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Wörthersee treffen – Babes & GTI’s

Wörthersee (Oostenrijk) is het grootste GTI-treffen van Europa. De VW-groep verwent er sinds enkele jaren zijn fans met enkele spectaculaire modellen. En dan hebben we het over de auto’s, niet over de babes.

De Volkswagen Golf GTI mag dit jaar 35 kaarsjes uitblazen. De verjaardag is aan de Wörthersee gevierd met een kanjer van een feestje. Om te beginnen was er natuurlijk de GTI Edition 35, een beperkte oplage.

Daarnaast had het merk uit Wolfsburg nog enkele opmerkelijke concepts meegebracht naar het tuningtreffen. Zo was er een cabrioversie van de Golf GTI. Officieel heet hij een concept te zijn, maar je kan er donder op zeggen dat er flink gepeild werd naar meningen en koopintenties. Wat ons betreft, hij mag er best wezen.

Snelle cabrio’s

Bovendien toonde VW al hoe de Golf R – de krachtigste Golf – er zal uitzien, opnieuw in de vorm van een cabrio. Die zal vast niet in de productieplanning opgenomen zijn, maar in klassieke drie- of vijfdeurs mogen we hem weldegelijk verwachten. Alleen weten we nog niet wanneer. VW heeft het hier over een 2.0 turbobenzine met 270 pk, die geen 6 seconden nodig heeft om 100 te halen. Hij wordt op de vier wielen aangedreven.

Skoda

Maar ook de andere merken uit de VW-groep zijn inmiddels welkom aan de Wörthersee, terwijl het GTI-treffen toch vooral gegroeid is als ‘VW only’. De A1 Clubsport Quattro van Audi lieten we u al zien, maar ook Skoda had een spectaculaire concept klaar. Ook de Tsjechen kozen voor dakloos met deze Fabia RS2000, een vierdeurs speedster. Te gek om los te lopen, maar wel spectaculair. En mooi. De auto bedoelen we!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer