Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW Touareg – Derde generatie staat klaar

VW heeft in China de nieuwe generatie van zijn grote SUV Touareg onthuld. Hij wordt niet alleen (nog) groter, maar fungeert tegelijk als technologisch uitstalraam voor het merk.

De nieuwe VW Touareg krijgt ook het karaktervolle gezicht dat we bij de andere SUV’s van het merk zien, de Tiguan en de T-Roc. Hij neemt zo trekken van de Arteon over. Dit geeft duidelijk aan dat VW af wil van zijn grijze imago op designvlak.

Groter, lichter en met meer technologie

De nieuwe VW Touareg wordt 4,88 meter lang. Dat is 9 centimeter meer dan zijn voorganger. Hij wordt ook 4 centimeter breder (1,98 meter). Ondanks dat, wist de nieuwe Touareg 106 kilogram kwijt te spelen tegenover de vorige generatie.

In het interieur vinden we de volledig digitale tellers terug, die je naar smaak kan instellen. Centraal doemt een groot 15-duim scherm op, waarmee de Touareg een andere richting inslaat dan de dubbele schermen die we bij Audi in de A8 ontdekten. De afmetingen geven nochtans hetzelfde resultaat: meer info en functies weergeven zonder de leesbaarheid in het gedrang te brengen. De tellers en het centrale scherm zijn zo opgesteld dat het lijkt alsof je maar één gigantische display hebt in de auto. Bij de andere nieuwe snufjes in de Touareg halen we de nachtzichtcamera aan, semi-autonoom rijden, matrix-led-lichten, vierwielsturing en elektronisch geregelde antirolstangen.

Uitsluitend V6

Onder de motorkap zal VW eerst uitsluitend 3.0 V6

De precieze lancering en de prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer