Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW T-Cross Breeze Concept – Neen Evoque cabrio, je bent niet alleen

Naast de wereldpremière die de Up facelift is, heeft VW in Genève op zijn stand nog een model staan dat lijkt te willen zeggen dat de Range Rover Evoque cabrio misschien wel meer potentieel heeft dan eerst gedacht.

Op dit moment is de wereld verdeeld in believers van de SUV cabriolet, en zij die hem uitlachen. Maar bij VW hebben ze de stunt van Range Rover aandachtig bekeken. En er een antwoord op geformuleerd.

Concept… nu nogt

VW benadrukt dat het nog maar om een concept gaat, deze T-Cross Breeze. “Maar we kunnen ons perfect voorstellen dat we een dergelijke cabrio op de markt zouden loslaten”, zo klinkt het bij het merk. “Hij is plezierig, toegankelijk en perfect elke dag te gebruiken. Een echte ‘Volkswagen’.” VW is al lopend op de trein van de Evoque cabrio gesprongen.

Onder de motorkap van deze 4,133 meter lange en 1,798 meter brede compacte SUV, vind je al een heel realistisch aanbod. Dus geen elektrische motor die 2.500 kilometer ver kan of een brandstofcel. Nee, gewoon een kleine 1.0 TFSI driecilinder benzine met 110 pk. Dat rijkt dan al sterk naar een productieplan, vooral omdat VW er geen geheim van maakt da het zijn SUV-gamma snel wil kunnen uitbreiden. VW wil eigenlijk in elk segment een SUV.

Komt hij of komt hij niet? Wij blijven het voor u volgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer