Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW Passat GTE – 218 pk en 50 km elektrisch rijbereik

VW schuift meteen een belangrijke plug-in hybride naar voor in de nieuwe Passat. Net als de Volvo V60 mikt hij op prestaties, gekoppeld aan lager verbruik. De combinatie is goed voor 218 pk, 1,7 l/100 km en 37 gr/km CO2.

Natuurlijk, die verbruikscijfers zijn theoretische waarden. Maar ze plaatsen de nieuwe Passat wel meteen in het blikveld van iedereen die een vloot bedrijfswagens moet runnen.

Volkswagen komt met een plug-in hybride, voor zowel de berline als de variant. De benaming GTE maakt duidelijk dat hij wel wat sportieve ambities koestert ook. In tegenstelling tot de Volvo werkt de aandrijving van de VW alleen op de voorwielen. Daar krijgt de 1.4 TFSI turbobenzine (156 pk) steun van een 115 pk krachtige elektrische motor. Samen kunnen ze maximaal 218 pk en 400 Nm koppel ontwikkelen. Volgens VW kom je met de 50 liter tank meer dan 1.000 kilometer ver.

220 km/u

De GTE heeft net als de Volvo verschillende rij-instellingen. Hij kan in E-Mode volledig elektrisch, maximaal 50 km ver en 130 km/u snel. Starten doet hij automatisch in de E-Mode. Hybrid doet beide motoren samenwerken, terwijl bij Charge je al rijdend de batterij kan bijladen. In GTE kan je het volle pond geven: minder dan 8 seconden om 100 te halen en een top van 220 km/u.

Laadtijd

Je kan de batterijen ook via het 230 Volt-stopcontact laden. 4 uur en een kwartier zijn nodig om de batterijen volledig op te laden. Via de snellader die VW aanbiedt, kan het in 2,5 uur.

De klassieke tellers zijn aangepast. De toerenteller is vervangen door een powermeter. Ook het multimediasysteem krijgt bijkomende functies. Zo zal je via een app op afstand de auto kunnen opladen wanneer hij aan het stopcontact hangt. Op de navigatie krijg je ook laadpalen te zien. Op prijzen is het nog even wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer