Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW I.D. Crozz Concept – VW en de elektrische SUV, aflevering 4

VW heeft in  Shanghai het derde lid van zijn elektrische en autonoom rijdende I.D.-familie laten zien. De SUV lijkt nu aan de beurt.

In september vorig jaar liet Volkswagen tijdens het Autosalon van Parijs al blijken dat er een volledig elektrisch aangedreven familie op komst is, die ook autonoom kan rijden. Dat nieuws volgde met de wat abstracte I.D. concept. Enkele maanden later volgde in Detroit een iets concretere I.D. Buzz, een kleine elektrische minibus die deed denken aan de legendarische Combi. Nu is er opnieuw een model, dat ook best realistisch lijkt.

300 pk, 500 km rijbereik

Doen die cijfers geen belletje rinkelen? Het zijn exact dezelfde die we ook lazen bij de Skoda Vision E, ook aangekondigd voor productie rond 2019 of 2020. Dat ligt in lijn met de politiek van de groep, waarvan we maar moeilijk kunnen voorstellen dat de ontwikkeling van een duur elektrisch platform slechts zou dienen voor één merk in de groep. Audi Brussels, dat momenteel slechts zekerheid heeft over de assemblage van één elektrische Audi-SUV, zou zo wel eens aan een vol orderboek kunnen geraken.

Naast de elektrische aandrijving spreekt VW ook over het autonome aspect van zijn concept. Daar zitten we wel nog in een redelijk abstract kader, zolang de wetgeving niet duidelijk maakt wie bij een ongeval verantwoordelijk is. Tot zolang blijft het concept beperkt tot de stand van een Salon.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer