Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW Golf GTI 2017 – Meer paarden

Vorige week hadden we het over de update van de VW Golf, maar we hebben het nog niet over de meest legendarische der Golfs gehad: de GTI. Die evolueert en mag pochen met meer paarden.

Zoals bij alle Golfs zijn de uiterlijke wijzigingen bijzonder discreet. In het geval van de VW Golf GTI gaat het om details, zoals de rode toetsen op het radiatorrooster die het zoals VW het zelf aangeeft ‘als herkenningsbaken’ fungeren. Het rood vervangt dus chroom in het radiatorrooster, net als op de ‘winglets’ aan de binnenkant van de lichtblokken. Het rood komt ook terug in de configureerbare Active Info Display als contrasterende achtergrondkleur.

Achteraan zien we – wanneer we op onderzoek gaan – een nieuw bumperdesign. Makkelijker te spotten zijn de nieuwe achterlichtblokken, die voortaan standaard gebruik maken van led-technologie. Ook de uitlaten zijn gewijzigd.

+ 10

Maar het allerbelangrijkste natuurlijk: wat wijzigt er aan de mechaniek? Goed nieuws, Volkswagen heeft beslist om ook op dat vlak de Golf GTI een update te schenken. Hij baseert zich op de uitgaande GTI Performance en wint 10 pk om naar 230 stuks te springen.

Het minder goede gevoel is dat we in de vorige GTI al het gevoel hadden dat hij moeite had om zijn 220 pk vlot naar het wegdek over te brengen. Daarom hadden we een voorkeur voor de GTI Performance, niet omdat die meer vermogen had, maar omdat die vooraan over een sperdifferentieel dat dit probleem efficiënt oploste. We hebben nu al het gevoel dat we enorme fans zullen worden van de nieuwe GTI Performance, die 15 pk wint en naar 245 pk evolueert. We wachten nu op de eerste testritten om die indrukken na te gaan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer