Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW getroffen door actie van toeleverancier – VW legt productie Golf en Passat stil

Door een conflict met toeleverancier Prevent Group moet Volkswagen gedwongen de band stilleggen in zes fabrieken. Voorlopig kan VW geen Golfs en Passats meer produceren, wat het merk tot 70 miljoen euro per week kan kosten.

VW onderhandelt momenteel met Prevent Group over een tegemoetkoming nadat de toeleverancier uit de boot viel voor toekomstige VW-modellen. Prevent Group ziet zich volgens een bericht bij Automotive News Europe 500 miljoen euro door de neus geboord en had graag dat een compensatie van 58 miljoen euro van VW ontvangen. VW ziet dat anders.

20.000 werknemers

Tot het conflict is uitgepraat, legt Prevent Group echter de huidige leveringen van autostoelen en versnellingsbakonderdelen stil. VW trok al naar de rechter en kreeg daar gelijk, maar zag geen autostoelen en andere onderdelen toekomen. Het merk kon dan ook niet anders dan de productie van zijn twee belangrijkste modellen stilleggen. Im Emden kunnen vermoedelijk tot 24 august geen Passats worden geassembleerd, in Wolfsburg ligt de band van de Golf stil tot 27 augustus. Ook in vier andere fabrieken ligt het werk stil, of wordt er aan een verminderd tempo gewerkt. VW schat dat goed 20.000 werknemers getroffen zijn door het conflict.

VW en de toeleverancier onderhandelen verder. De productie van de Tiguan (grote foto) en de Touran zijn voorlopig niet geraakt.

UPDATE: Dinsdag bereikten VW en Prevent Group na 20 uur onderhandelen een akkoord. De details zijn niet vrijgegeven, maar volgens VW kon de levering van onderdelen hervatten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

k4-gallery-5door-gt-line-04

Kia K4 5DR is volgende generatie Ceed

Autonieuws
Mercedes-G-Klasse-Facelift-2024 01

Nieuw: Mercedes G-Klasse facelift (2024)

Autonieuws
suzuki vitara facelift 2024 1

Suzuki Vitara facelift: stoerder en veiliger dan ooit! (2024)

Autonieuws
Ontdek meer