Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW E-bugster – Voorloper van Beetle cabrio

Volkswagen heeft deze E-bugster in speedstervorm meegebracht naar het Autosalon van Bejing. Zie hem maar als een voorsmaakje op de Beetle cabrio.

Met de E-bugster wil VW vooral zijn elektrische aandrijving voor het voetlicht plaatsen. Eerder liet het merk in Detroit al een E-bugster in speedstervorm zien.

Maar voor het Chinese autosalon mocht het dak er dus af, en krijgen we al een idee van hoe de Beetle er zonder dak zal uitzien. Weliswaar zonder de kleine voorruit van deze concept, die daarmee naar de speedster blijft verwijzen. Een dak krijgen we bij deze concept nog niet te zien, maar er is weinig reden om te twijfelen aan een stoffen dak als klassieke keuze voor deze cabrio.

180 km ver

Voor de geïnteresseerden: de E-bugster wordt uitsluitend door een elektrische motor aangedreven. 115 pk geeft die, wat voldoende is om de cabrio in 10,8 seconden aan 100 km/u te brengen. Zijn batterijen moeten hem een reikwijdte van 180 km geven, terwijl ze bij een snellaadpaal in 35 minuten voldoende kunnen worden opgeladen. Thuis kan hij gewoon in het stopcontact. Over productie is nog geen beslissing.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer