Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW E-Bugster – Kever onder stroom

VW schudt de passanten op het Salon van Detroit wakker met deze E-Bugster. OK, een elektrische Kever, maar met een vorm om van te smullen.

Eerst het spannende aspect. VW kiest voor een speedster concept om dit ideetje aan de man te brengen. De superlage daklijn in combinatie met de hoge gordellijn bezorgen deze Beetle een look uit de duizend. Hij is 9 cm lager (nog geen 1,4 meter hoog) dan een gewone Beetle en 3 cm breder.

Het speedster concept heeft nog een oorzaak: de achterste zitplaatsen moesten worden opgeofferd om de lithium ion-batterijen onder te brengen. De E-Bugster moet 180 km ver kunnen rijden met één lading. Via een snellaadpaal kan hij in 35 minuten afdoende worden opgeladen, terwijl hij ook via gewone stroom thuis in het stopcontact – geïntegreed aan de zijstijl - kan. De motor is goed voor 115 pk (85 kW) en kan met de voet op de plank de E-Bugster in goed 11 seconden naar 100 km/u brengen. Vooralsnog een spielerei, maar je weet maar nooit.

Klik hier voor alle nieuws over het merk VW

Klik hier en zoek uw occasie VW E-Bugster tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van VW E-Bugster, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer