Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW C Coupé GTE Concept – Phaeton 2?

Als er één salon waar je maar beter uitpakt met een auto met immens veel ruimte op de achterbank, dan is het wel Shanghai. VW weet dat, vanwaar deze C Coupé Concept.

Deze concept meet meer dan 5 meter in de lengte en heeft een wielbasis van meer dan 3 meter. Dat maakt hem niet alleen ideaal voor de Chinese markt, waar plaats achteraan een cruciaal verkoopsargument is, maar hij lijkt ook de aankondiging van een nieuwe luxe-VW.

Zoals de Audi A7

Je hoeft dus niet veel moeite te doen om in de VW C Coupé GTE Concept een toekomstige vervanger te zien van de Phaeton. Wanneer dat het geval is, dan krijgt die opvolger in elk geval een veel atletischer lichaam. Deze concept sluit meer aan bij een vierdeurs coupé zoals de Audi A7 Sportback, dan bij een klassieke limousine. Wat er ook van is, de nieuwe lijn die de Passat presenteerde wordt duidelijk doorgetrokken. Het huwelijk tussen classicisme en agressiviteit is hier nog beter gelukt.

GTE, de nieuwe letters

Gedurende jaren hebben we VW geassocieerd aan TDI en GTI. Vooral TDI zal een stuk minder gebruikt worden in de toekomst, want de letters die de toekomst van Volkswagen bepalen zijn deze: GTE. Meer dan alleen een concept, verbergt deze C Coupé ook een nieuwe techniek. VW heeft het hier over een benzinemotor met 210 pk, en een elektrische motor met 245 pk. 0-100 kan in 8,6 seconden, en hij raakt 50 kilometer ver op elektrische kracht alleen. De officiële CO2-uitstoot bedraagt 55 gr/km. Dat lijken ons bijzonder realistische cijfers voor een concept. Benieuwd of we in Frankfurt in september een nieuwe Phaeton te zien krijgen met deze motor.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer