Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW BUDD-e – Cloud-mobiel

Jawel, nog zo eentje van de CES-elektronicabeurs. Ook VW rolde daar een concept heen, de BUDD-e, een compacte elektrisch aangedreven monovolume met alle moderne snufjes aan boord.

Beetje bij beetje wordt de Consumers Electronics Show in Las Vegas eveneens een autosalon. Ergens wel logisch, wanneer je ziet hoeveel belangrijker de technologie aan boord is geworden. Met deze concept wil VW ons duidelijk maken dat de evolutie nog maar goed begint…

Meer dan 500 kilometer

VW maakt ons duidelijk dat deze Combi uit het derde millennium eigenlijk iets is wat we al in 2019 op de weg zouden kunnen zien. Wat het strikte autoluik aanbelangt, kunnen we vertellen dat de BUDD-e een 100 procent elektrische auto is, gevoed door batterijen met een capaciteit van 92,4 kWh. Dat moet een autonomie van zo’n 530 kilometer mogelijk maken. Wat u hier onder ogen krijgt, zou “het eerste model moeten zijn van een elektrische VW, op basis van alle technologie die we ontwikkeld hebben.” Zo stelt VW het toch zelf. Wat die technologie allemaal is? Daarover is geen verduidelijking.

Internet of things

Over de mechaniek blijft VW vaag, omdat dit niet het hoofdthema is van CES. Maar de VW BUDD-e zit dus ook boordevol internettechnologie, met schermen en sensoren. Je vindt geen enkele knop meer aan boord, alle functies bedien je via verschillende aanraakschermen met bewegingsensoren. Wat het internet betreft, zou de BUDD-e in staat zijn om met het thuisfront te communiceren en bijvoorbeeld vanop afstand de verwarming thuis aan te zetten. Of je zou via de schermen onderweg de koerier tewoord kunnen staan die net thuis heeft aangebeld met een pakje.

VW heeft het ook over de mogelijkheid om een bepaald stuk muziek te horen op een moment waarop je een bepaalde plek passeert. Als in: “weet je nog dat we Adele hoorden op het moment toen we toekwamen in Salou?” Het is maar een voorbeeld…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
bmw m2 44

Opgelet purist: Deze sportwagens komen nog met handbak (2024)

Autonieuws
Ontdek meer