Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VW - Paleis 11 – Laten we het nu even niet meer over TDI hebben

In 2016 wil VW vooral proberen om 2015 te vergeten, een jaar dat zo zwart is als een roetwolk uit een oude diesel. Meer dan ooit richt het merk de blik op de toekomst.

Hoe kan VW dat beter doen dan met een concept? VW krijgt een van de weinige concept cars van het Salon op zijn stand, te weten de Sport Coupé GTE Concept. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de voorbode van de nieuwe Passat CC, maar toont ook op nog een andere manier de toekomst van VW. Met GTE verwijst VW naar zijn plug-in hybride vloot, die al op enkele modellen beschikbaar is en steeds beter ingeburgerd raakt in het gamma.

Tiguan

De grote nieuwigheid van het jaar staat op de stand. VW mag de volgende Tiguan laten zien, die in juni 2016 zijn debuut maakt. Het gaat hier officieel nog om een concept, maar hij staat al uitermate dicht bij het uiteindelijke productiemodel. De Tiguan krijgt ook recht op een GTE versie, na de Golf en de Passat. Die laatste kan je in Belgische première ontdekken op de stand. Ook de nieuwe Passat Alltrack is een Belgische première, net zoals de nieuwe Touran en Multivan. Die staan beide al in de concessies, maar maken voor het eerst hun opwachting op het Salon.

Technologie

VW demonstreert ook enkele van zijn technologieën, zoals het autonoom rijden. Zonder het mes in de wonde te willen draaien, doet iets ons vermoeden dat VW dit jaar vooral zal wijzen op zijn alternatieve aandrijvingen, zoals de elektrische e-Up en e-Golf, en de aardgasversies in de Eco-Up en Golf TGI.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer