Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volvo XC60 – Groter en luxeuzer

Volvo heeft in Genève de nieuwe XC60 voorgesteld, die zowel elementen overneemt van de XC90 als van de toekomstige XC40. Met een kleinere SUV op komst, kon Volvo de XC60 best een stukje laten groeien.

Aan de verkoopcijfers te zien, had Volvo eigenlijk nog geen reden om de XC60 te vervangen. Het huidige in Gent geproduceerde model heeft net zijn beste januarimaand in jaren achter de rug in Europa, terwijl het vorig jaar zijn beste verkoopsjaar ooit beleefde. Voor het derde jaar op rij was hij de best verkopende mid-size SUV in Europa.

Langer en vooral breder

Maar met de nieuwe XC60 hoopt Volvo dat verhaal gewoon te verlengen. De nieuwe XC60 wordt vanaf april in Zweden geproduceerd, op het onderstel van de XC90. Hij groeit met 4,4 cm naar 4,68 meter in de lengte en wordt liefst 10 cm breder tot net geen 2 meter. Wel is hij 5,5 cm lager (1,65 meter). Volvo’s ambitie is om de grootste SUV in zijn klasse te hebben. De terreinambities zijn beperkt, met een bodemspeling die terugloopt van 23 naar 21 cm, maar dat moet wel een betere rijdynamiek op asfalt opleveren.

Hybride

Al van bij de lancering krijgt hij een hybride T8

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer