Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volvo V40 – Audi in het vizier

Volvo heeft de V40 klaar, een sportback op basis van de S40/V50. Hij wordt in de Volvo-fabriek in Gent geassembleerd, en afgaand op de eerste info heeft het Zweedse merk er duidelijk de Audi A3 mee in het vizier.

Een S40, maar dan praktischer. Daarmee speelt Volvo nog een keer zijn klassieke waarden uit. Hoewel hij resoluut modieus oogt, ziet hij er ook uit alsof hij je actieve levensstijl aan kan, iets waar andere lifestyle sportbacks het lastiger mee hebben.

Volgens Volvo CEO Stefan Jacoby – die we binnenkort in Genève aan de tand mogen voelen – is de V40 het product van de ‘designed around you’-strategie. ‘Hij is de ultieme mix van design, veiligheid en veelzijdigheid’, aldus Jacoby.

De afmetingen geeft Volvo nog niet vrij, maar het is weinig waarschijnlijk dat hij ver zal afwijken van de 4,47 meter van de S40. Wel belooft de hatchback klep een betere toegang tot een ruimere koffer. Wat opvalt is de meer emotionele designtaal die Volvo hier hanteert, en die debuteerde in de S60. In vergelijking met de nieuwe lichting Volvo’s zijn het de Audi’s van vandaag die hun emoties beter verbergen. Dat is ook ooit omgekeerd geweest.

CO2 94 gram

Meer zelfs, Volvo belooft dat het onderstel een zelfde gretigheid aan de dag zal leggen. Het volledige motorenpallet houdt Volvo nog even voor zich, maar de aangekondigde diesel met 94 gr/km CO2

Volvo verwacht jaarlijks 90.000 stuks van de V40 te verkopen. De productie start in mei in Gent. Op prijzen moeten we nog even wachten. De V50 blijft overigens gewoon in de catalogus.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer