Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volkswagen op het Salon van Brussel 2017 – Paleis 11 – Koning Golf in de spots

Volkswagen komt weldra met tal van verrassingen op de proppen, maar houdt het op de Heizel nog even heel bescheiden met slechts enkele verbeteringen van het huidige gamma, te beginnen met een facelift voor de Golf VII.

De look van de Golf evolueert heel subtiel met slechts enkele kleine wijzigingen aan de bumpers en de lichtblokken. Aan boord is de opfrisbeurt veel spectaculairder met de komst van het nieuwe Discover infotainmentsysteem zonder knoppen. Op het 9,2’’ grote scherm bevinden zich slechts vijf iconen die de gebruiker controleert met handbewegingen. In dezelfde avant-gardistische stijl kan ook het dashboard vervangen worden door een grote digitale tablet. Op mechanisch vlak valt de komst van de nieuwe 1.5 TSi (met 120 of 150 pk) als vervanger van de 1.4 TSi te melden. Verder ziet de elektrische e-Golf zijn autonomie met ruim 50% toenemen tot 300 km dankzij het gebruik van nieuwe batterijen !

SUV & Pick-up

Een andere blikvanger op de VW-stand is de nieuwe Tiguan, die zich hoger in het gamma positioneert met een design, een uitrusting en een afwerking die direct geïnspireerd is op de Passat, waarmee hij ook de technische basis deelt. In de 4Motion-versies is hij bovendien uitgerust met een Haldex-systeem van de jongste generatie dat een activatie bij stilstand toelaat om beter te kunnen anticiperen op situaties waar vierwielaandrijving noodzakelijk is.

Ook de Amarok evolueert een beetje met de vervanging van de dieselviercilinder door de V6 3 liter bekend uit de Touareg, die beschikbaar zal zijn in drie vermogenvsersies : 163, 204 en 224 pk. Aan boord duiken een nieuw dashboard en nieuwe ergonomischere stoelen van de Passat op.

Op een van de grootste stands van het salon showt Volkswagen uiteraard zijn volledige gamma. Een ideale gelegenheid om enkele oude bekenden te herontdekken, zoals de gerestylede Up !, naast de jongste generatie van de Passat of het uitgebreide bestelwagengamma (Caddy, Multivan en de Crafter als Belgische première) met eveneens de aantrekkelijke gezinsversies.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer