Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Volkswagen Arteon – Passat-de-luxe

De opvolger van de VW Passat CC krijgt een geheel eigen modelnaam: Arteon. Volkswagen presenteerde hem op het Salon van Genève.

De Passat CC was al een erg knappe vierdeurscoupé, met de Arteon wil VW nog een beetje meer stijl in het gamma injecteren. De naam verwijst volgens VW met ‘Art’ naar kunst, terwijl het ‘Eon’-deel op premium-ambities wijst.

Nou, dat kan wel zijn. Wij vinden hem gewoon ontzettend knap. Hij krijgt standaard led-koplampen en hij beschikt over vijf zitplaatsen en een erg ruime (hatchback)koffer: van 563 liter tot 1.557 liter maximaal. Hij krijgt het MQB-platform dat we ook terugvinden onder de Passat, de Tiguan en ook… de Golf.

Motoren

De VW Arteon is 4,8 meter lang, en heeft een wielbasis van 2,84 meter waardoor hij volgens VW het meeste beenruimte in zijn segment kan aanbieden. Hij krijgt de nieuwe 1.5 TSI benzinemotor met 150 pk als instapper. De andere viercilinders zijn de 190 pk sterke 2.0 TSI en de 150 en 190 pk 2.0 TDI. Er is ook een versie met 240 pk van de 2.0 TDI. Zowel voor- als vierwielaandrijving staan op het menu. Olie wisselen moet pas om de 2 jaar (of 30.000 kilometer), een groot onderhoud om de drie jaar (60.000 kilometer).

Cruise

Het knappe digitale dashboard (active info display) is een optie, net als adaptieve cruise-control die rekening houdt met navigatiegegevens en verkeersborden.

Midden juni start de verkoop, maar de prijs is nog niet bekend. In Europa is hij VW’s grootste berline. In China komt er nog een maatje groter: de Phideon.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer