Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: VLN 2017, exotica op de Nürburgring – Topsport

Op de oude Nürburgring is het nieuwe VLN-seizoen op gang getrapt, waarbij Porsche, Bentley, Audi en Mercedes het in de Groene Hel opnieuw rechtstreeks tegen elkaar opnamen. Porsche trok aan het langste eind.

De VLN-endurance races op de oude omloop van de Nürburgring zijn aartsmoeilijk, er is geen marge voor fouten. Dat mocht ook onze landgenoot Laurens Vanthoor ondervinden, die met de Falken-Porsche nog kans maakte op de overwinning. Maar met nog 10 minuten te gaan, eindigde de Porsche in het decor, onder druk gezet door een andere Porsche.

Franse overwinning

Het WRT-team van Audi mocht zich de beste Belgische vertegenwoordiger noemen, met de plaatsen 4 en 5 in het eindklassement. Het was de Manthey-Porsche 911 GT3 R met de volledig Franse (fabrieks)bemanning Dumas-Pilet-Makowiecki die het uiteindelijk haalden, van een Bentley en een Audi R8. Nico Verdonck had in zijn Bentley Continental GT3 ook lang uitzicht op een podiumplek, tot technische problemen hem terugsloegen.

2 keer op het podium

De hardste werker was ongetwijfeld Vincent Radermecker, die zowel ingeschreven stond in de Opel Astra OPC Cup als dat hij de Hyundai i30 zijn debuut gaf. In beide klasses eindigde Radermecker op het podium. Iets wat overigens ook Volker Strycek kan zeggen. De OPC

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer