Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Verkoopscijfers 2017 – Fiesta onttroont Golf (even)

Voor het eerst sinds maart 2010 is de VW Golf niet meer de bestverkochte auto van Europa. Die eer gaat naar de Ford Fiesta, al zal dat waarschijnlijk niet lang duren.

Met 47.263 Fiesta’s zag Ford in het eerste kwartaal van 2017 de verkoop met liefst 11 procent stijgen. Tegelijk daalde de verkoop van de Golf met 16,9 procent, wat overeenkomt met 46.795 verkochte Golfs. Waarmee de Golf even zijn kroon moet afstaan.

Kortingen

Even, want er zijn wat omstandigheden in het spel. Zo is om te beginnen de facelift van de VW Golf nog maar net uitgerold, waardoor flink wat klanten hun aankoopbeslissing hebben uitgesteld. Ook voor de Fiesta staat er binnenkort een nieuw model op het programma, maar hier hebben de grote kortingen op het huidige model duidelijk meer effect gehad dan bij Volkswagen.

Ongetwijfeld zal de Golf-verkoop opnieuw aanzwengelen, om opnieuw zijn vertrouwde plaats in te nemen. Al kan de Fiesta met flink wat nieuwe modelvarianten in de nieuwe generatie de Golf wel eens dichter op de huid zitten dan voorheen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer