Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Toyota op Autosalon Brussel – Paleis 8 – Verso diesel voor eerst te zien

Toyota heeft zijn Europees hoofdkwartier in Brussel, en verwent de Salonbezoekers met een kleine wereldpremière: de Verso in dieselvorm.

De Verso monovolume is licht opgefrist voor het nieuwe modeljaar, maar heeft nog belangrijk nieuws te melden.

Voor een keer is dat geen hybridemotor, maar nog eens een goede oude diesel. Toyota legt met de 1.6 diesel een nieuwe en veel toegankelijker motor in de compacte monovolume. De 1.6 heeft 112 pk, stoot gemiddeld 119 gram CO2 per kilometer uit en verbruikt gemiddeld 4,5 l/100 km. Een hele verbetering ten opzichte van de vorige 2.0 diesel, die nog aan 129 gram zat.

4WD

Naast de wereldpremière, zet Toyota ook de Auris Touring Sports in de schijnwerpers. Deze is wel met hybride aandrijving te verkrijgen. De Corolla – het klassieke koffermodel – staat voor het eerst op een Belgisch autosalon, net als de nog nieuwe Rav-4.

Met de 2.0 D-4D brengt die – lach niet - vierwielaandrijving naar de Rav-4. Al blijven de goedkopere voorwielaangedreven modellen natuurlijk de hoofdmoot van de verkoop voor hun rekening nemen. Overigens is de 4WD in normale omstandigheden voorwielaangedreven, om in moeilijke omstandigheden zijn koppel gelijk over beide assen te verdelen.

Nog meer 4x4-nieuws op de stand, waar ook de opgefriste Land Cruiser staat met een 3.0 diesel die aan de Euro 5+norm beantwoordt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer