Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Toyota GT 86 – Plezier gegarandeerd

Eindelijk heeft Toyota het doek gelicht over de GT 86, die we intussen als concept car zo goed kennen.

De sportieve tweezitter injecteert eindelijk opnieuw een flinke dosis fun in het Toyota-gamma. Toyota gaat terug naar de basis van wat een kleine sportwagen moet zijn: 2+2 plaatsen, achterwielaandrijving en een 2.0 boxermotor met 200 pk. Boxermotor? Jawel, ook Subaru was in de ontwikkeling betrokken, en heeft binnenkort zijn eigen kopie van de GT 86 klaar.

Driftgod

De naam verwijst overigens naar de Corolla AE86, in hatchbackvorm een driftgod in Japan, en bij ons als berline onder de noemer ‘Twin Cam’ bekend van klasse-overwinningen in de 24 Uren van Spa. Glorierijke dagen, die Toyota graag terug wil brengen. De GT 86 is goed voor een ontegensprekelijke peperinjectie in een alledaags gamma, waar de Auris en de Yaris de boventoon voeren. Tegen de zomer gaat hij in de verkoop.

Schuiven maar

De prijs is nog onbekend, maar we weten wel al wat je er voor in de plaats krijgt: een kleine GT van 4,24 meter lang, die met een 53/47 gewichtsverhouding een zeer gezonde natuurlijke balans heeft. Echte prestatiecijfers hebben we nog niet, wel weten we dat de 200 pk pas vrijkomen bij 7.000 opm. Een old school hooligan dus. Hij kan desgewenst gekoppeld worden aan ofwel een manuele zesbak, of een automaat. 17 duims

Klik hier voor alle nieuws over het merk Toyota

Klik hier en zoek uw occasie Toyota GT 86 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Toyota GT 86, en een selectie van tweedehandse Toyota’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer