Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Toyota GRMN hybrid – Eco kan ook snel

De maker van de Prius bewijst dat hybride ook snel kan zijn, met deze Toyota GRMN roadster. Helaas, voorlopig nog maar een concept.

GRMN klinkt als een grom uit de mond van tante Sidonia, maar staat in het echt voor Gazoo Racing tuned by MN. Gazoo is de raceorganisatie die onder meer de Lexus LFA inzet tijdens de 24 Uren van de Nürburgring, terwijl MN staat voor Meister of the Nürburgring. In Japan was dat het koosnaampje van Hiromu Naruse, Toyota’s toptester die vorig jaar bij een ongeval met de LFA om het leven kwam.

Full power

De GRMN hybrid is een verderzetting van een eerder getoonde concept. Centraal achteraan beschikt hij over een 3.5 V6 die 245 pk richting achteras pompt. Vooraan bevindt zich de elektrische motor, die er nog eens 50 pk voorwielaandrijving bovenop kan doen. Samen geeft dat 295 pk, min of meer vierwielaangedreven.

De GRMN zou maximaal 1.500 kg mogen wegen. Toyota stelt de concept dit weekend voor in de marge van de 24 Uren van de Nürburgring. Benieuwd welke toekomst hij heeft.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer