Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Toyota – Paleis 9 – Meer dan alleen maar een wereldpremière

Brussel heeft één wereldpremière, die vindt u op de Toyotastand. Maar het zijn eigenlijk de andere Toyota’s die een ommetje langs Paleis meer dan de moeite maken.

Ja, het Salon van Brussel heeft dan toch nog recht op één wereldpremière. Maar zoals zo vaak - denk aan de facelift van de Fiat Doblo of de Opel Corsa Van van vorig jaar - is het geen primeur die volk van over de grenzen zal loken. Dit jaar gaat het om de update van de compacte monovolume Verso. Die neemt nu het nieuwe uiterlijk van Toyota aan, en krijgt onder meer het Toyota Safety Sense veiligheidssysteem toegevoegd aan zijn lijst van uitrustingen.

Prius

Maar voor enkele andere nieuwigheden, maar geen primeurs, kan u elders op de Toyotastand terecht. Zo is er om te beginnen de nieuwe Rav4, die eveneens een facelift kreeg. Voor het eerst komt er ook een hybrideversie van de compacte SUV van Toyota. Technisch neemt hij de basis over van de Lexus NX300h, dus een 2.5 benzinemotor met vier cilinders in combinatie met een elektrische motor. Het geheel geeft 197 pk, de 0 tot 100 km/u doet hij in 8,7 seconden. Toyota geeft een gemiddeld verbruik op van 4,9 l/100 km voor115 gr/km CO2.

Hybride wordt het belangrijkste thema bij Toyota in Brussel. Zo is er de nieuwe Prius, intussen toch ook al aan de vierde generatie toe. Daarvoor heeft de constructeur een nieuw platform ontwikkeld. Wat je vooral moet onthouden is dat verbruik en CO2-uitstoot nog naar beneden gaan: 3,0 l/100 km gemiddeld voor 70 gr/km CO2. Ook moet het verbruik van de benzinemotor op de snelweg aanzienlijk verbeteren. Toyota belooft ook een aangenamer rijbeleving, onder meer dankzij een herziening van de traploze versnellingsbak CVT. We zijn nu al benieuwd om dat te proberen.

Tot slot laat Toyota ook de nabije toekomst zien met de Mirai, een van twee waterstofmodellen die al op onze markt beschikbaar zijn en waarover we u recent nog spraken in een test.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer